Corona-smitte – Informasjon til publikum 12.03.2020

For å være med i forsøket på å bremse hastigheten for coronosamitte, har Den norske kirke i Drammen lagt ned alle aktiviteter og samlinger, inkludert gudstjenester.

VURDERINGER OG TILTAK FOR PROSTEN I DRAMMEN OG DRAMMEN KIRKELIGE FELLESRÅD

Prosten i Drammen og Drammen kirkelige fellesråd følger rådene fra offentlige myndigheter nøye og oppdaterer risikovurdering og tiltaksplan kontinuerlig.  På bakgrunn av statsministerens retningslinjer gitt i dag kl. 14 innføres tiltak for å ta vare på folks liv og helse.

ALLE TILTAK GJELDER FRA OG MED I DAG, TORSDAG 12. MARS KL. 18.00 OG FREM TIL 4. APRIL.

Ny informasjon om hva som skjer videre, vil bli sendt ut innen 4. april.

Samtlige kirker og kapeller stenges.

Alle gudstjenester avlyses. Dåp og vielser utsettes.

Begravelser og bisettelser

Alle begravelser og bisettelser i kirker og kapell stoppes.

Kistegravlegginger gjennomføres med kun nærmeste familie til stede ved selve gravleggingen av kisten ute på gravplassen.  Det avholdes ingen gravferdsseremonier i kirker eller kapeller.

Bisettelser og urnegravlegginger utsettes.

Kremasjoner foretas fortløpende.

Krematoriet vil være i drift og alle ansatte på krematoriet vil være på jobb.  Det er utarbeidet skiftplan som iverksettes umiddelbart.

Ansatte

Alle ansatte henvises til hjemmekontor.  Man er allikevel å anse som «i arbeid» og må være tilgjengelig på telefon og/eller epost.  Alle ansatte får lønn som normalt.  Ansatte som har vært på reise utenfor Norden og kommet hjem fra og med 27. februar settes automatisk i 14 dagers karantene.

Gravplassansatte vil få beskjed om tidspunkter da de skal møte på jobb i forbindelse med eventuelle kistegravlegginger.

Barnehageansatte forholder seg til Drammen kommunes retningslinjer for barnehager.

Krisestab

Det settes krisestab som består av ledergruppen og prost: Ivar Nygård, Eva Trogstad, hans Jørgen Paulsen, Lars Olav Bøe, Svein Askekjær og Kjell Ivar Berger.  Krisestaben jobber fra kontorene i Albumsgate.

Krisestaben kan kontaktes på følgende måte:

Telefon:  32 98 92 00

Epost:  post.drammen@kirken.no